Sport og friluftsliv

I røg og damp

Har man lyst til at holde op med at ryge? Skære ned? Så er en e cigaret måske løsningen til at komme ud af uvanen. De elektroniske cigaretter findes i et utal af smage og varianter, og er en nem måde at kvitte rygetrangen på. En e cigaret er en ualmindelig blid overgang fra cigaretten til at komme helt ud af afhængigheden, da den giver dig en del af hvad cigaretten gør, og afhjælper ligeledes den psykologiske trang til at sidde med noget i hånden på bestemte tidspunkter af dagen. Det er en gave at blive røgfri, og det er en gave man fortjener at give sig selv. Man kan gå fra et stort forbrug af cigaretter til at have ganske lidt brug for e cigaretten på meget kort tid, hvis man er motiveret for det. Man skåner desuden sine omgivelser for den usunde effekt af passiv røg og samtidig spare penge, da e cigaretter er væsentlig billigere end de almindelige. Man undgår at ens tøj og hjem lugter af røg og man kan slippe for at have dårlig ånde, så der er et væld af gode argumenter for at skifte fra standard cigaretten til en e smøg engang imellem.


Der er dog stadig spørgsmål om hvorvidt e cigaretter er sundhedsskadelige. Dog findes der mange argumenter for at bruge dem, men Kræftens Bekæmpelse siger at man først kan afgøre dette når de har været i brug et vist antal år. E cigaretten vil heller ikke nødvendigvis få dig til at holde op med at ryge, men den vil kunne give en den samme tilfredsstillelse som en almindelig cigaret, men naturligvis skal motivationen være der, hvis projektet helt skal lykkes. Den kan også “bare” hjælpe dig til at skære ned, eller udelukkende dampe frem for at ryge, og det i sig selv er jo også gavnligt.

Der er på meget kort tid opstået et gigantisk marked for e cigaretter, hvilket forbrugeren kan nyde godt af i forhold til både udvalg og pris.